dimecres, 20 de desembre del 2023

LLARGMETRATGE: "The Holiday" (2006)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0457939/

DURADA: 135 minuts i mig (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 56 (sobre 100).

MILLOR:
- Els atacs d'estrès (o espasmes esofàgics) que pateix l'Amanda Woods, encarnada per la Cameron Diaz, que, segons la guionista i directora, a més de co-productora, la Nancy Meyers, es basen en la seva pròpia experiència.

PITJOR:
- L'escena, al videoclub, de l'Iris Simpkins i el Miles Dumont, els personatges interpretats per la Kate Winslet i en Jack Black, respectivament, quan aquest darrer es posa a imitar bandes sonores de manera patètica.

NOTES:
1. A partir d'un pressupost de 85 milions de dòlars, va recaptar-ne'n uns 206.
2. Explica, en Dustin Hoffman, que el seu cameo fou improvisat quan va trobar-se el rodatge a l'establiment on anava a llogar una pel·lícula.
3. El rodatge es va portar a terme entre el 4 de gener i el 15 de juny de 2006 a diferents indrets d'Anglaterra, com Shere, Godalming o Wonersh, en el comtat de Surrey, i a llocs de l'estat nord-americà de Califòrnia, com els Sony Pictures Studios, de Culver City.

COMENTARI: L'amabilitat dels protagonistes es veu tant forçada que arriba a provocar basques. De fet, a la Kate Winslet se li nota cara de fàstic. Calla! Que, potser, es tracta de la seva cara normal... Trobo, a més, que alguns aspectes grinyolen, logísticament... Per exemple, la rehabilitació de l'Arthur Abbott, encarnat per l'Eli Wallach, frega el miracle. O... Misteri! Qui es fa càrrec de les nenes, la Miffy Englefield i l'Emma Pritchard, mentre el pare, el Jude Law, està fent el pendó? Parlant de les filles, adorables, sense dubte. Diria que l'observació que fa l'Olivia en veure l'Amanda per primer cop, "You look like my Barbie", és la millor línia de tota la pel·li; més dolçor, impossible! I és que, realment, (mode bavós engegat) la Cameron Diaz resplendeix per damunt de la resta. Tot i que, segurament, massa temps; se m'ha fet llarga. Total, no m'ha convençut ni com a comèdia romàntica ni com a història nadalenca.

EN UN MOT: Sobreensucrada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!