dimarts, 31 d’octubre del 2023

SÈRIE: "Deadloch - Temporada 1a" (Des del 2 de juny fins el 7 de juliol de 2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14671678/episodes?season=1

DURADA: 469 minuts (Crèdits: 23 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 72 (sobre 100).

MILLOR:
- El capteniment i les maneres de la Dulcie Collins, el paper de la Kate Box.

PITJOR:
- Una resolució precipitada, innecessàriament kamikaze.

NOTES:
1. La Kate McCartney i la Kate McLennan, creadores del projecte, van inspirar-se en la sèrie britànica "Broadchurch" https://ca.wikipedia.org/wiki/Broadchurch fins al punt que el seu títol provisional era "Funny Broadchurch"; van trigar 8 anys en desenvolupar-lo.
2. El rodatge es va portar a terme en indrets del sud de Tasmània, com Hobart, Cygnet i Kingston, entre febrer i juny de 2022.
3. Està composta per 8 capítols.
4. En els títols de crèdit, apareixen els rètols "The producers acknowledge the traditional owners of the lands upon which Deadloch was made", "Always was, always will be aboriginal land" i "Deadloch  was filmed entirely in Lutruwita (Tasmania)".

COMENTARI: Escoltar, en el primer episodi, el cor de dones del poble cantant "I Touch Myself", l'èxit de Divinyls de 1990, m'ha col·locat prou en el registre de la història, la paròdia. Reconec, no obstant, que m'ha costat acceptar personatges desproporcionats com, per exemple, el de la mateixa Eddie Redcliffe, interpretat per la Madeleine Sami o, més tard, el del comissari Shane Hastings, encarnat pel Hayden Spencer. Entenc que l'exageració reforça la sàtira. Però, a mi, em grinyola un pèl en amanir-la amb una trama criminal fonamentalment "seriosa". De manera que, dubto de si el missatge en comptes de denúncia esdevé befa oberta. No obstant això, el cas m'ha atrapat i m'ha fet passar una estona ben entretinguda; almenys, mentre l'he trobada raonable.

EN UN MOT: Bipolar.

PAÍS:           AUSTRÀLIA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!