divendres, 13 d’octubre del 2023

DOCUMENTAL: "Square One: Michael Jackson" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11033952/

DURADA: 89 minuts (Crèdits: menys d'1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 76 (sobre 100).

MILLOR:
- L'exposició de la figura del Víctor Gutiérrez Prieto i les seves fílies.

PITJOR:
- Els 4 minuts de rètols del final.

NOTES:
1. El títol que apareix és "Square One"; després, l'aclariment "No payment was made for any of the following interviews".
2. La Sony Corporation va reclamar per drets d'autor quan la primera versió de la peça va publicar-se a Youtube; posteriorment, la companyia va enretirar la reclamació.
3. Una segona versió depurada, anomenada "Square One 2.0", va estrenar-se a Amsterdam el 18 de gener de 2020.
4. El director, en Danny Wu, menciona la plana web de na Julia Berkowitz http://themichaeljacksonallegations.com com a font d'inspiració.

COMENTARI: Hi he arribat de retop. Perquè allò que cercava inicialment era quelcom relacionat amb el món de la música per regalar-me l'oïda... I, badoc, m'he trobat una investigació sobre un cas de presumptes abusos a menors de fa 30 anys per part d'un artista... que fa 14 anys que és mort https://ca.wikipedia.org/wiki/Michael_Jackson. Sincerament, m'importava ben poc. De fet, malpensat que sóc, sempre havia cregut que, en lliurar diners per evitar un judici, el paio declarava la seva culpabilitat. Doncs, un cop vist allò que ens mostra aquest treball, que considero fets i proves prou objectives, m'inclino a pensar que l'acusat fou, en realitat, la víctima. Aquest és el mèrit de la peça, que no acaba de tenir una estètica suficientment polida ni enterament professional però resulta, potser, no conclusiva, mes sí convincent. Em grinyola, no obstant, que un dels arguments sigui el testimoni d'una persona, la Josephine Zohny, que diu que va escoltar que algú deia... Tret d'això, la recerca sembla seriosa.

EN UN MOT: Rèplica.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!