dijous, 5 d’octubre del 2023

LLARGMETRATGE: "Zon 100 ~ Zonbi ni Naru made ni Shitai 100 no Koto ~" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt20672534/

DURADA: 128 minuts i mig (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 39 (sobre 100).

MILLOR:
- El tauró zombi.

PITJOR:
- L'exageració del tirà, el Gonzou Kosugi, interpretat pel Kazuki Kitamura.

NOTES:
1. El títol internacional és "Zom 100: Bucket List of the Dead" o "Zom 100: 100 Things I Want to do Before I Become a Zombie".
2. S'inspira en la sèrie manga homònima desenvolupada pel Haro Aso i el Kotaro Takata, publicada des del 19 d'octubre de 2018; des del 9 de juliol de 2023, s'emet una adaptació animada amb direcció col·lectiva a càrrec del Kazuki Kawagoe, el Toshihiro Maeya o el Jun Shinohara, entre d'altres, i produïda per Bug Films Inc.
3. De fons dels títols de crèdit, apareixen una mena de focs artificials alguns dels quals deixen una taca en forma de mà; en acabat, surten els relleus dels tres protagonistes i la caravana en la que viatgen; al final, es mostra el Gonzou Kosugi recollint unes jaquetes del terra.

COMENTARI: M'esperava més humor i menys carrinclonada. Perquè ja assumia que d'innovació en el gènere dels morts vivents no en trobaria pas. La qüestió és que quan s'allunya de la metàfora òbvia, és a dir, la de l'obrer oprimit que sobreviu el dia a dia com un zombi, el film s'acosta a un patró d'història de supervivència i, més tard, de paròdia d'heroi ridícul que no resulta gens atractiu. Un cop més, allò que, potser, crida més l'atenció són els efectes visuals, l'espectacle de trobar-se un Tòquio devastat. En aquest cas, bastant discrets, els retocs, per cert. Si més no, en propostes roses https://ca.wikipedia.org/wiki/Pinku_eiga, el reclam és el pit i cuixa. Aquí, malgrat que la Mai Shiraishi, que encarna la Shizuka Mikazuki, sigui molt bufona, no trobo justificació a perdre més de 2 hores aguantant metxa. Em faig vell, abans, no em costaven tant aquestes castanyes.

EN UN MOT: Terrible.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!