dimecres, 1 de desembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Red Notice" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7991608/

DURADA: 116 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 66 (sobre 100).

MILLOR:
- L'empait dels guardes del Museo Nazionale di Castel Sant'Angelo al Nolan Booth, en la bastida.

PITJOR:
- El Dwayne Johnson i la Gal Gadot, que fan bastant de fàstic, plegats i separats; de fet, el trio sencer, amb el Ryan Reynolds, repel·lent.

NOTES:
1. Al final dels títols de crèdit, se sent la veu de la Gal Gadot, que interpreta el paper de la Sarah Black, dient "Don't miss me too much! Ta ta!".
2. Els actors dels tres rols principals, el Ryan Reynolds, el Dwayne Johnson i la Gal Gadot, van ser remunerats amb 20 milions de dòlars cadascun per protagonitzar la pel·lícula mentre que el Rawson Marshall Thurber va percebre 10 milions per escriure-la i dirigir-la.
3. A partir d'un pressupost aproximat de 200 milions de dòlars va recaptar un 450 milions.
4. El rodatge va iniciar-se en gener del 2020 a Atlanta, en l'estat nord-americà de Georgia, però va interrompre's per culpa de la COVID-19 en març; aleshores, va reprendre's en setembre per acabar en novembre d'aquell mateix any; entre les localitzacions s'inclouen Roma, Sardenya, París, Cairo, Bali, les Illes Caiman o València.
5. Es converteix en un dels primers films en aprofitar la tècnica de la first-person view (FPV) per enregistrar imatges des d'un aparell volador; en aquest cas, pilotat pel Johnny Schaer.

COMENTARI: M'ha arribat una lleugera flaire de "Rupan Sansei", el manga creat pel Kazuhiko Kato i publicat per primer cop el 1967; sobretot, pel personatge femení roí de la Fujiko Mine. Òbviament, també s'aprecia el toc de "Raiders of the Lost Ark", la divertida aventura del 1981 dirigida per l'Steven Spielberg que ha esdevingut un clàssic i referent del gènere. I, potser, un polsim de la franquícia creada el 1966 pel Bruce Bernard Geller, "Mission: Impossible". Tot plegat, al capdavall, deixa la impressió d'imitació. És a dir, es nota que s'hi han esmerçat recursos en efectes especials (encara que el brau valencià no queda gaire natural, per exemple), en els diversos escenaris i en l'enregistrament d'escenes d'acció. Mes el conjunt fa una mica de figa. Per altra banda, almeny, entreté que ja és molt... i la Ritu Arya no està gens malament.

EN UN MOT: Xurro.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!