dilluns, 6 de desembre del 2021

LLARGMETRATGE: "No Time to Die" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2382320/

DURADA: 163 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 72 (sobre 100).

MILLOR:
- El tobogan magnètic en la fugida dels assaltants del laboratori on l'MI6 desenvolupa el projecte Heracles.
- Les localitzacions.

PITJOR:
- Que donin per mort amb gran pena el protagonista, en la darrera interpretació a càrrec del Daniel Craig, i al final dels títols de crèdit surti un rètol ben gran que digui "JAMES BOND WILL RETURN".
- La presència de la Lashana Lynch, fent de la Nomi, i la peneta que causa la Mathilde, el paper de la Lisa-Dorah Sonnet.

NOTES:
1. A partir d'un pressupost d'uns 250 milions de dòlars, va recaptar més de 760 milions.
2. El gruix del rodatge es va portar a terme des de març fins octubre del 2019 a múltiples llocs, entre els quals, Kalsoy i Trollanes (Illes Faroe), Langvann i Nittedal (Noruega), Gravina in Puglia, Matera, Maratea i Sapri (Itàlia), Port Antonio i Kingston (Jamaica), Londres (Anglaterra) o Escòcia.
3. Van abocar-se més de 30 mil litres de beguda de cola, valorats en 60 mil euros, sobre els carrers de Matera amb la intenció de proporcionar adherència als vehicles per les escenes de persecució.
4. En la careta de la Metro-Goldwyn-Mayer inicial, es veu la frase "Art for Art's Sake" abans de convertir-se en "Ars Gratia Artis".

COMENTARI: Potser m'hauria calgut veure el lliurament anterior de la sèrie, "Spectre", la pel·lícula del 2015 dirigida pel Sam Mendes, perquè aquest m'ha provocat la sensació de segona part. Per exemple, la relació de l'Agent 007 amb la Madeleine Swann, encarnada en la Léa Seydoux, ha estat una sorpresa (no necessàriament agradable). Tampoc és que la manca de context hagi importat massa. Trobo que la proposta està a l'altura de la franquícia, amb les seves corredisses, la sofisticació, els trets i explosions, els mastegots, les femelles espectaculars, tot plegat sense gaire solta ni volta, un pèl barroer. Per això no vaig veure el capítol previ, per desgana; n'estic una mica tip d'aquesta repetició infinita (encara que vagin incloent petits matisos que no fan més que espatllar el personatge). I, evidentment, seguiran explotant la veta si van doblant la inversió a cada nova edició. En fi, el film resulta majestuós, no es pot negar. Però petites foteses rebaixen la impressió global que em desperta, com la poca traça dels enemics del Bond, no n'encerten ni una, els malparits! No em queda clar la producció de nanobots en piscines o la motivació final del Lyutsifer Safin, el malvat que interpreta el Rami Malek, o per què aquest és immune a les bales que li dispara la nena. Per reblar el clau, malgrat el Grammy Award per la Best Song Written for Visual Media, tros de merda de Billie Eilish! Apa...

EN UN MOT: Comiat?

PAÍS:           EUA, GB.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!