dijous, 2 de desembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Ron's Gone Wrong" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7504818/

DURADA: 107 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- La crisi d'asma del Barney Pudowski, a qui posa veu el Jack Dylan Grazer, quan el Ron, el paper del Zach Galifianakis, l'arrossega fora del bosc per tal que la gent el pugui auxiliar.

PITJOR:
- L'estúpid concepte que assimila allò imprevisible amb diversió; a mi em sembla que la resposta de les màquines (i de tothom) ha de ser consistent i fiable.

NOTES:
1. Cap el final dels títols de crèdit, surt un rètol que diu "Brought to you from our living rooms, kitchens and cupboards across the world"; doncs, la producció fou portada a terme en remot per culpa de la pandèmia de la COVID-19.
2. Al principi dels crèdits, es simula un error de sistema on apareixen els missatges "Your device is not responding", "> Hold down the Power button for several seconds or press the Restart Button, then insert registered name", "> If restart is unsuccessful, please connect to the Bubble Network" i "> Critical Error: BFF4LYF3YO_".

COMENTARI: No és gaire enginyosa ni original; un altre cop, el tema de l'obsessió per la tecnologia i la superficialitat de les generacions actuals, la paròdia del model Apple, l'enaltiment de les relacions humanes i de l'amistat de manera buida, un robot espatllat que es converteix en humà... Com si per ser persona s'hagués d'estar malament. Certament, m'ha entretingut, malgrat l'argument i la resolució barroera. Però em pregunto el per què d'aquesta mena d'estètica de 8 bits dels 80s i el so del mòdem; no lliga amb la resta de context. En fi, serà oblidada ràpid.

EN UN MOT: Redundant.

PAÍS:           EUA, GB, CANADÀ.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!