dimarts, 14 de desembre del 2021

LLARGMETRATGE: "News of the World" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6878306/

DURADA: 118 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 71 (sobre 100).

MILLOR:
- Els enfrontaments contra la banda del J. G. Almay, els papers interpretats pel Michael Angelo Covino, el Clay James i el Cash Lilley, i contra el Tom Farley, encarnat pel Gabriel Ebert.

PITJOR:
- Les rebequeries de la Johanna Leonberger, el personatge que fa l'Helena Zengel.

NOTES:
1. Basada en la novel·la homònima del 2016 escrita per la Paulette Jiles.
2. El gruix del rodatge es va portar a terme la tardor del 2019 en diferents localitzacions de l'estat nord-americà de New Mexico, com el Bonanza Creek Ranch, el J.W. Eaves Movie Ranch o les rodalies del Camel Rock Casino en el Tesuque Pueblo.

COMENTARI: No sóc gaire de pel·lícules del salvatge oest, cosa per la qual pensava que m'avorriria bastant amb aquesta. No obstant això, i gràcies als dos duels afegits a una mena de cruesa i de sobrietat que desprèn la història, m'he acabat encuriosint pel relat, per la missió, pel viatge emocional de la parella. Tenim alguna escena una mica galdosa, com el retorn de la Johanna a la suposada llar familiar saquejada; però, en general, l'invent es suporta sense gaire esforç. El Tom Hanks, que s'encarrega d'encarnar el capità Jefferson Kyle Kidd, correcte, en la seva línia. Diu que la Zengel no el coneixia d'abans d'aquesta producció, que li sonava del film del 2006, "The Da Vinci Code", dirigit pel Ron Howard. Clar, la nena tenia 11 anys. Un apunt interessant que m'he trobat mentre llegia sobre aquest títol ha estat la referència a la "Dona del tatuatge blau al mentó", l'Olive Ann Oatman, segrestada de petita per una tribu d'indígenes i venuda als mojave d'esclava. Certament, torbadora.

EN UN MOT: Austera.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!