dijous, 28 d’octubre del 2021

MUSICAL: "Come from Away - Christopher Ashley - Irene Sankoff/David Hein" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7638556/

DURADA: 107 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).

MILLOR:
- El número "Screech In" i el comiat de la banda sobre l'inici dels crèdits.

PITJOR:
- La peça "Me and the Sky" i la coqueteria entre el capità Bristol i l'Annette.

NOTES:
1. Inspirat en històries i situacions reals derivades de l'execució per part del govern canadenc de la "Operation Yellow Ribbon" després dels atacs terroristes de l'11/9 als EUA; concretament, en l'aterratge forçat de 38 avions en el Gander International Airport i l'acomodament dels passatgers que transportaven fins a la represa dels vols.
2. Enregistrat en el Gerald Schoenfeld Theatre de Nova York en maig del 2021; inicialment, s'havia concebut com una pel·lícula que havia de rodar-se al poble de Gander, en la província de Newfoundland and Labrador del Canadà.
3. Durant els títols de crèdit, apareix la dedicatòria "In Memory of Howell Binkley (1956-2020)"; també, un rètol que diu "To the people who opened their hearts and gave us their stories to tell", juntament amb un seguit de fotografies de l'elenc acompanyats dels personatges reals que interpreten.

COMENTARI: De fet, el relat ja em feia molta mandra de bon començament, malgrat la perspectiva diferent que s'adopta per abordar aquell episodi funest de fa 20 anys. Però és que, a més, l'estil narratiu d'explicació constant m'ha cansat bastant. Malauradament, el tractament del tema no m'ha seduït en absolut, m'ha semblat una anècdota d'interès molt relatiu. Ara, les cançons funcionen.

EN UN MOT: Fatigant.

PAÍS:           CANADÀ, EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!