diumenge, 10 d’octubre del 2021

LLARGMETRATGE: "East of the Mountains" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt9038678/

DURADA: 84 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- El seny del Bill Harden, el paper del John Paulsen, i els retrets al seu germà de l'Aidan Givens, el personatge encarnat pel Wally Dalton.

PITJOR:
- El moment en el que el Ben Givens, interpretat pel Tom Skerritt, arrenca a plorar en l'habitació del motel.

NOTES:
1. Al final dels títols de crèdit, surten els rètols "Dedicated to the memory of the director's father, Alexander Sharp", "Dedicated to the memory of our friend, filmmaker Lynn Shelton" i "This film was created and shot on the traditional lands of the Yakima Nation, the Puget Sound Salish, the Duwamish, the Wenatchi, the Colville and the Okanagan tribes. We honor the land and thank the indigenous people past and present, particularly the elders".
2. Basada en la novel·la homònima del David Guterson, publicada el 1999.
3. El rodatge es va portar a terme entre juny i juliol del 2019.
4. L'SJ Chiro, directora de la pel·lícula, confessà sentir-se propera al personatge encarnat per la Mira Sorvino, la Renee, doncs, el seu pare, també, estava malalt durant la producció; de fet, va morir 4 dies abans de la finalització de la filmació.

COMENTARI: Sí que ha estat un goig veure la Mira Sorvino després de tant de temps sense trobar-la en pantalla (culpa meva). La retrospectiva del vell, no obstant, sobretot, tenint en compte que ni ell mateix sap ben bé què vol fer o si tindrà els pebrots per fer-ho, resulta massa carregosa, insípida, vacil·lant. Pel passat del paio, metge, en cap moment sembla que hagi de succeir res extraordinari o radical. A més, tinc la sensació que l'amabilitat dels vilatans de l'indret, en especial, la de la veterinària, a càrrec de l'Annie Gonzalez, queda una mica excessiva, diria. Al final, es descobreix que el iaio és un carallot egoista, la qual cosa fa més difícil desenvolupar empatia per la història. Res, un plom particular.

EN UN MOT: Repapiejant.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!