diumenge, 24 d’octubre del 2021

SÈRIE: "Black Monday" (Des del 20 de gener fins el 31 de març del 2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7406334/episodes?season=1

DURADA: 298 minuts (Crèdits: 17 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).

MILLOR:
- La història entre la Connie, interpretada per la Xosha Roquemore, i el Maurice Monroe, encarnat pel Don Cheadle, del 8è episodi, "7042".

PITJOR:
- L'aparició del Rod Jaminski, el personatge a càrrec del Bruce Dern, en el darrer moment, sense gaire solta ni volta.

NOTES:
1. S'han emès dues temporades més, també, de 10 episodis cadascuna, entre el 15 de març i el 19 de juliol del 2020, la segona, i des del 23 de maig a l'1 d'agost del 2021, la tercera.
2. La llavor del projecte es remunta al 2013, aleshores, amb el títol de "Ball Street".
3. El dilluns al que es refereix el títol és el 19 d'octubre del 1987, el dia en el que 23 dels principals mercats borsaris del món van patir devaluacions d'entre l'11%, a Àustria, i el 46%, a Hong Kong.

COMENTARI: En positiu, capítols curts, ritme àgil, una ambientació que sembla correcta, cert punt de nostàlgia per l'època que retrata, un tema suggeridor (en general, m'interessen els assumptes financers encara que no els acabi d'entendre). En negatiu, el complot al voltant del qual gira tota la temporada, la "maniobra Georgina", tal com li diuen, l'embolic del casament, que peca d'estúpid, d'absurd. Penso que està agafat massa pels pèls com per prendre'm l'argument seriosament. En aquest aspecte m'ha decebut molt, creia de debó que aprendria alguna cosa mirant-me la funció. I, en lloc d'informació, trobem diàlegs amb to burleta, de vegades, alguna rèplica enginyosa, però, sobretot, comèdia lleugera, fatxenda, insolent i grollera (qualitat que ja m'esperava des que vaig esbrinar que el Seth Rogen estava implicat en la producció). La caracterització del Paul Scheer, que fa del Keith Shankar, de marieta calb m'ha fet gràcia. Així com altres detallets com la placa que s'aprecia al costat dels ascensors en l'escena de l'enfrontament del Maurice Monroe amb la yakuza del 4t episodi, "Wall Street's Wall of Heroes", en la que es llegeix seppuku, el ritual japonès de suïcidi. Bé; no m'ha costat empassar-me-la.

EN UN MOT: Broma.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!