dimarts, 23 de febrer del 2021

LLARGMETRATGE: "Zombillénium" (2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5313906/

DURADA: 80 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).

MILLOR:
- L'estètica dels dibuixos i de l'animació.
- Els petits gags, com el Cèrber amb un dels caps de Grifó de Brussel·les (o de Terrier de Yorkshire, vés a saber).

PITJOR:
- Les carrinclonades i l'absurditat de l'argument.

NOTES:
1. Adaptada de la sèrie de còmic homònima desenvolupada per l'Arthur De Pins, co-director de la pel·lícula, que va aparèixer per primer cop en el número 3698 de la publicació Spirou, en 2009.
2. Els guionistes, el mateix Arthur de Pins i l'Alexis Ducord, van trigar 2 anys en enllestir el text; d'un total de 5 que van caldre per acabar el film.
3. El personatge del Francis, a qui dóna veu l'Alain Choquet, s'inspira en el Dràcula del Christopher Lee; l'Steven, a càrrec de l'Alexis Tomassian, deriva de l'Edward Cullen, el protagonista de la producció del 2008 "Twilight", dirigida per la Catherine Hardwicke.

COMENTARI: Encara no entenc per què el dimoni necessita que el parc d'atraccions doni beneficis, per exemple, ni que els monstres s'hagin d'integrar en una societat de consum humana renunciant a la seva naturalesa depredadora. En fi, a part dels detalls d'aquest tipus, que em grinyolen força, he de reconèixer que, treient-les del context poca-solta de la història, algunes de les escenes fan patxoca i el moment de la cançó "Stand As One", interpretada per en Mat Bastard, fa trempar bastant. En general, però, el missatge és confús.

EN UN MOT: Aberració.

Perdoneu per la meva ignorància!