dilluns, 8 de febrer del 2021

LLARGMETRATGE: "Week-end" (1967)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0062480/

DURADA: 104 minuts (Crèdits: sense).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 20 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena del pianista, en Paul Gégauff, tocant l'Allegro de la Sonata 19 en Re-Major, K.576 compost pel Wolfgang Amadeus Mozart.

PITJOR:
- Les declamacions.
- Els clàxons en el tràveling de l'embús.

NOTES:
1. Suposadament, està basada en el conte "La autopista del Sur" de Julio Cortázar, publicat el 1966.
2. L'escena del tràveling de l'embús està rodada a prop de Saint-Cyr, al departament francès d'Yvelines, va costar una setmana instal·lar els 300 metres de carril i, gairebé, una jornada d'enregistrament.
3. Es van presentant títols al llarg del film, alguns estilitzats de manera peculiar, "Analyse"... "Fauxtographie"... "L'ange exterminateur", "De la révolution française aux weekends unr", "Ducôté dechez Lewis Carroll"... "Faux Raccord", i tanca amb el del final afegint el número de visat, "FIN Visa de contrôle cinématographique 33349".

COMENTARI: És un despropòsit darrere l'altre, un munt de xerrar per xerrar, vehicles accidentats perquè sí, reaccions impertinents replicades sense coratge i poca-solta a tort i a dret, com improvisant merda i més merda. Suposo que entre setembre i octubre del 1967, quan la van fer, devien anar fins dalt de potinga perquè sino no s'entén.

EN UN MOT: Porqueria.

Perdoneu per la meva ignorància!