dissabte, 6 de febrer del 2021

LLARGMETRATGE: "Shisha no Teikoku" (2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4235644/

DURADA: 120 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- Els escenaris, l'acció i els ginys mecànics.
- El moment d'enastar l'U entre el Watson i el Friday.

PITJOR:
- El pastitx de referents sense solta ni volta que porten a la confusió; per exemple, el monstre de Frankenstein amb el Sherlock Holmes, els germans Karamazov de la novel·la d'en Fyodor Dostoevsky o l'androide Hadaly de "L'Ève future" de l'Auguste Villiers de l'Isle-Adam.

NOTES:
1. Durant els títols de crèdit, es mostren quadres d'indrets que apareixen en el film mentre sona "Door" d'una banda fictícia anomenada EGOIST al darrere de la qual hi ha en ryo de supercell i la vocalista Chelly; després de la cançó, s'escolta la veu de l'Ayumu Murase, la del personatge del Friday, o Noble Savage 007, dedicant un agraïment al John H. Watson i, al final de tot, veiem un clip d'un minut ambientat a Londres 4 anys més tard amb l'aparició del Sherlock Holmes formant parella amb el doctor Watson.
2. El títol en anglès és "The Empire of Corpses".
3. Basada en la novel·la publicada el 2013, "Shisha no Teikoku", escrita pel Satoshi Itou i el Toh EnJoe.

COMENTARI: L'estètica i el vessant visual són notables, si més no, força potents, com en els fragments dels zombies que s'immolen; però la trama em sembla bastant absurda, una mena d'excusa per barrejar elements i per portar el focus d'atenció d'un lloc a l'altre. Mirant trossos aïllats fa patxoca; sencera, avorreix.

EN UN MOT: Divagant.

Perdoneu per la meva ignorància!