divendres, 12 de febrer del 2021

LLARGMETRATGE: "Shadow in the Cloud" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt9691136/

DURADA: 83 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- El retorn de la Maude Garrett, interpretada per la Chloë Grace Moretz, a bord del seu avió gràcies a l'ona expansiva de l'esclat del caça japonès.

PITJOR:
- La baralla final entre la noia i el ratpenat gegant.

NOTES:
1. Rodada a Tamaki Makaurau (Auckland), a Aotearoa (Nova Zelanda).
2. Al principi dels títols de credit, es presenta l'elenc amb imatges de cadascun dels actors i, a continuació, es mostren imatges de dones pilot al llarg d'un minut i mig.
3. El guió original escrit pel Max Landis va ser abandonat després que aquest fos acusat de conducta indecent.

COMENTARI: Això del gremlin és un pegot. És a dir, la història de la mossa que fuig d'amagat amb el seu fill d'un conflicte conjugal i la situació bèl·lica en la que acaba trobant-se, sota foc enemic i amb tota la tensió del combat, em semblen correctes. Però la bestiola en forma de criatura monstruosa no lliga; si, en canvi, fos un mico entremaliat estaria el problema resolt, penso. Malgrat això i dels recursos limitats evidents, sense ficar-me en les incongruències de l'argument i dels diàlegs envers el rol de les membres de la Women's Auxiliary Air Force, passa bastant fàcil (sobretot perquè és curta). Ara, com homenatge a les dones de les forces de l'aviació, ben galdós.

EN UN MOT: Discreta.

Perdoneu per la meva ignorància!