diumenge, 21 de juny del 2020

LLARGMETRATGE: "Spider-Man: Into the Spider-Verse" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4633694/

DURADA: 117 minuts (Crèdits: 10 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 75 (sobre 100).

MILLOR:
- L'animació, l'acció i el bri d'humor dels diàlegs.
- El Peter B. Parker.

PITJOR:
- Els quadres de diàleg afegits.

NOTES:
1. Producte de la franquícia Spider-Man de Marvel Comics.
2. Van participar fins a 140 animadors.
3. Recaptà més de 375 milions de dòlars sobre un pressupost de 90 milions.
4. Li va ser atorgat el guardó al millor film animat en la 91a edició dels premis de l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS). També, s'imposà en la mateixa categoria de la 76a edició dels Golden Globe Awards.
5. Després de la part animada dels títols de crèdit es mostra la frase "That person who helps others simply because it should or must be done, and because it is the right thing to do, is indeed without a doubt, a real Superhero." de l'Stan Lee. I, a continuació, un rètol que diu "Thank you Stan Lee & Steve Ditko for telling us we aren't the only ones".
6. Al final dels títols de crèdit es veu un clip en el que el personatge salta al 1967 per encarar-se a l'Spider-man d'aleshores.

COMENTARI: El vessant visual és excel·lent, cosa habitual en les darreres produccions de super-herois, però la història del Miles Morales no aporta gaire res d'interessant a algú, com jo, que no sigui un aficionat incondicional de l'emmascarat justicier o del gènere. Que l'oncle, l'Aaron Davis, resulti ser el Prowler em sembla un bunyol. Però, clar, no tinc ni idea de si ja és això en la versió de còmic. En fi, culpa meva per redundar en una veta exhaurida.

EN UN MOT: Empatx.

Perdoneu per la meva ignorància!