dissabte, 24 de juliol del 2021

LLARGMETRATGE: "Fear Street Part Two: 1978" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt9701940/

DURADA: 109 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena de la incorporació del sac al cap del Tommy Slater, el paper a càrrec del McCabe Slye.

PITJOR:
- La mort a destralades de la Cindy Berman i les punyaladetes a la Ziggy Berman, respectivament, interpretades per l'Emily Rudd i la Sadie Sink.

NOTES:
1. Inspirada en la sèrie de novel·les escrites des del 1989 pel Robert Lawrence Stine, començant per "The New Girl".
2. Abans dels títols de crèdit, surten els rètols "To be Continued..." i "Witness the origin of Fier" acompanyant unes imatges de "Fear Street Part Three: 1666", la tercera part d'una trilogia dirigida per la Leigh Janiak que s'inicià amb "Fear Street Part One: 1994"; a mode de pròleg, es mostren uns clips del primer lliurament.
3. Aquesta part fou la que es va rodar darrera.
4. La trilogia va rodar-se en 106 dies entre març i setembre del 2019, amb localitzacions per aquesta segona part al Hard Labor Creek State Park de Rutledge, a l'estat de Georgia dels EUA.

COMENTARI: Encara no li veig cap sentit a la maledicció (a veure què ens expliquen en el desenllaç). Però, tret de la part d'adolescents estúpids desfermats, tot allò d'abans del començament de la matança al campament, l'oferta m'ha engrescat un pèl més que no ho va fer la pel·lícula anterior de la sèrie. La clau és l'exhibició del diari de la bruixa i la tímida exploració del seu cau subterrani que, com diria el periodista Carles Porta i Gaset, aboquen una mica de llum a la foscor. No obstant això, les execucions són mancades de cap gràcia i els discursets juvenils dramàtics, com el de l'Alice, de qui s'encarrega la Ryan Simpkins, fan, més aviat, pena.

EN UN MOT: Remuntada.

PAÍS:           EUA, CANADÀ.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!