diumenge, 22 de novembre del 2015

Notes d'un consumidor compulsiu d'audiovisual: "The Social Network" (2010)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.
 
Fitxa: http://www.imdb.com/title/tt1285016/
Nota SUBJECTIVA: 65 (sobre 100).
Revisió: No la tornaré a veure.
Millor: La conversa que tenen el Cameron Winklevoss, en Tyler Winklevoss i el Divya Narendra en el moment en el que descobreixen la propagació inicial entre els alumnes de la universitat del portal construït pel Mark Zuckerberg, i senten que els ha robat la idea.
Pitjor: L'escena a la discoteca en la que, entre crits per superar el volum de la música, el Justin Timberlake, fent de Sean Parker, li explica al Jesse Eisenberg, interpretant el Mark Zuckerberg, l'anècdota del fundador de Victoria's Secret i la raó per la qual va muntar el Napster.
Curiositat: Natalie Portman va explicar durant la "Newsweek's 2011 Oscar Roundtable" que va organitzar un sopar per al guionista Aaron Sorkin, mentre aquest escrivia el guió de la pel·lícula, al qual va convidar un grup dels seus amics de Harvard per tal que tingués l'oportunitat d'escoltar històries de primera mà sobre la vida social d'aquell campus. El guió es basa en el llibre "The Accidental Billionaires: The Founding Of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal" escrit pel Ben Mezrich i publicat el juliol del 2009. El film va ser guardonat amb els Oscar al millor guió adaptat, per l'Aaron Sorkin; millor edició, per en Kirk Baxter i l'Angus Wall; i millor partitura cinematogràfica, per en Trent Reznor i l'Atticus Ross.

Comentari:
Com a individu d'origens humils que sóc, les històries sobre l'elit em rellisquen una mica. Per altra banda, com a professional de la informàtica en que m'he convertit, em provoca certa enveja l'enginy i l'empenta de programadors i tècnics que han estat capaços d'innovar en el camp i esdevenir milionaris en el procés. És per aquests motius que la meva disposició no era gaire bona a l'hora d'encarar la història. No obstant, reconec que m'ha semblat interessant i prou educativa.

Perdoneu per la meva ignorància!