dimecres, 2 d’octubre del 2024

MONÒLEG: "Dusty Slay: Workin' Man" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt30343797/

DURADA: 69 minuts i mig (Crèdits: 1 minut i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).

MILLOR:
- La reflexió sobre el vers de la lletra de "The Whiskey Ain't Workin'" https://en.wikipedia.org/wiki/The_Whiskey_Ain%27t_Workin%27, la cançó d'en Travis Tritt https://en.wikipedia.org/wiki/Travis_Tritt publicada el 1991, que estableix la preferència del cantant pel que fa a la companyia femenina en termes tals que "A woman warm and willing is what I'm looking for".

PITJOR:
- La crítica de l'eslògan "Biscuits are like spoons you can eat" o la sordidesa del gag sobre no rentar-se les mans.

NOTES:
1. Fou enregistrat en The Bijou Theatre de Knoxville, de l'estat nord-americà de Tennessee, el 13 de maig de 2023.
2. Al llarg dels títols de crèdit, surten fotografies i, cap el final, les dedicatòries, "To my Mom, Edna Slay, for taking me to Hooters" i "To my Dad, Richard Slay, for filming my childhood"; en acabat, s'inclou un clip de vídeo casolà del qual l'humorista parla durant l'espectacle.

COMENTARI: Una mica compulsiu, l'home. Al principi, he de reconèixer que he estat més pendent dels seus tics que del que explicava, que tampoc em semblava especialment enginyós. A mida que avançava la xerrada, però, he aconseguit concentrar-me en el relat sense preguntar-me, per exemple, si el paio portava perruca sota la gorra, si és que s'estava pixant a sobre o si anava col·locat perdut. Lliga bé un parell o tres de les anècdotes, la de l'abocador del seu pare i la granota de la piscina aspirada o la del barista amb la de la cafeteria del prostíbul. M'ha sorprès, a més, que l'home hagi estat ponent en un acte TEDx Talks https://ca.wikipedia.org/wiki/TED amb un discurs anomenat "Life Is Hard But Enjoying It Is Easy" https://youtu.be/Z6NUnl37FnA tal i com comenta. La impressió general, no obstant, entre una cosa i l'altra, és de gràcia més aviat discreta.

EN UN MOT: Hiperactiu.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!