diumenge, 6 d’octubre del 2024

LLARGMETRATGE: "It's What's Inside" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14577874/

DURADA: 103 minuts (Crèdits: 2 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 81 (sobre 100).

MILLOR:
- El personatge de la Madison Davenport, la Beatrice Blomquist.

PITJOR:
- L'estira-i-arronsa excessiu després de l'accident.

NOTES:
1. El rodatge es va portar a terme en 18 dies de tardor en 2022 a Portland, en l'estat nord-americà d'Oregon.
2. En Greg Jardin, guionista i director del film, va escriure el guió en 2016 però no va aconseguir el finançament fins el 2022.
3. El pressupost fou de 2 milions i mig de dòlars; Netflix https://ca.wikipedia.org/wiki/Netflix va adquirir els drets de distribució per 17 milions.
4. Van enllestir el muntatge només 9 dies abans de l'estrena en el Sundance Film Festival https://en.wikipedia.org/wiki/2024_Sundance_Film_Festival.

COMENTARI: Podria suggerir una manca de coherència entre l'estètica, la selecció musical i el context general. Però no ho faré perquè tot plegat ja m'està més que bé. Sí, trobo perfecte escoltar "Forget Him" https://en.wikipedia.org/wiki/Forget_Him_(Bobby_Rydell_song), del Bobby Rydell, o la melodia del Charles Williams, "Jealous Lover" https://en.wikipedia.org/wiki/Theme_from_The_Apartment, de 1949, per acompanyar aquests zoomers https://ca.wikipedia.org/wiki/Generaci%C3%B3_Z jugant amb un estri d'aspecte dels 70s. Quadra (ironia forta). Evidentment, la idea de l'intercanvi de cossos https://en.wikipedia.org/wiki/Body_swap no és gaire genuïna. Tampoc, la trobada d'una colla de gent en un indret circumscrit per enfrontar-se a un repte. No obstant això, la situació provoca la curiositat suficient per superar, inclús, algun moment de dubte. I el relat encaixa, després, de forma prou enginyosa. O sigui que m'ha deixat content. Només... Què pretenia la Beatrice si no hagués passat la desgràcia? Ah... D'acord. Els diners del Dennis, el paper del Gavin Leatherwood. Coi! Ara que recordo... Li he sentit al director declarar-se afeccionat a "Twin Peaks" https://ca.wikipedia.org/wiki/Twin_Peaks, la sèrie del 1990 creada pel Mark Frost i en David Lynch. I el protagonista d'allò era l'agent especial Dale Cooper, encarnat en un tal Kyle MacLachlan. Aquest actor és el mateix que va fer de Lloyd Gallagher en aquella joia del 1987 dirigida pel Jack Sholder, "The Hidden" https://ca.wikipedia.org/wiki/Ocult. Què bona! Si no vaig errat, era un extraterrestre canviant de cos i fent malifetes. Tot lliga.

EN UN MOT: Òptima.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!