dimarts, 1 d’octubre del 2024

LLARGMETRATGE: "Technoboys" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt31487553/

DURADA: 110 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- La paròdia cap al sector més frívol i comercial de la indústria musical.

PITJOR:
- La conspiració del Masiosare per desfer-se del Number Juan, els papers a càrrec de l'Ari Brickman i el Vin Ramos, respectivament, sembla massa enrevessada per justificar l'argument.

NOTES:
1. Durant els primers dos minuts de crèdits, els protagonistes interpreten l'èxit del 1993, "Me haces tanto bien" https://es.wikipedia.org/wiki/Me_haces_tanto_bien, originalment, d'Amistades Peligrosas https://es.wikipedia.org/wiki/Amistades_Peligrosas_(d%C3%BAo).
2. En Luis Gerardo Méndez, que fa de l'Alan i co-dirigeix el film, explica que la Melena, el personatge de la Karla Souza, s'inspira en artistes com l'Anahí https://ca.wikipedia.org/wiki/Anah%C3%AD o les integrants del grup, Jeans https://es.wikipedia.org/wiki/JNS, que es reciclen per assemblar-se a la Rosalía https://ca.wikipedia.org/wiki/Rosal%C3%ADa o a la Karol G https://ca.wikipedia.org/wiki/Karol_G.
3. Un deu per cent del pressupost va emprar-se en enregistrar el clip de la cançó, "Amor robótico", composta pel Joaquín Ulises Lozano Aguirre.
4. Representa la primera producció de Cine Vaquero.

COMENTARI: Pel que fa a la sàtira dels grups musicals d'adolescents, jo escombraria cap a casa amb "Boy Band" https://youtu.be/zhyfs0WR60c, de l'àlbum de Manel https://ca.wikipedia.org/wiki/Manel_(grup) de 2019 anomenat "Per la bona gent". I per complots criminals empresarials, també, amb la sèrie documental dirigida pel Rafa de los Arcos i en Raimon Fransoy, "Megamix brutal" https://www.imdb.com/title/tt32896930/ que aireja draps bruts d'una discogràfica de Barcelona, entre d'altres coses. Però, bé, aquesta és, crec, una comèdia sense pretensions (si cap, la de l'homenatge) la qual s'aprofita de la nostàlgia per reivindicar un parell de punts i riure-se'n d'uns quants més. Ja es veu des del primer segon, no obstant, que tot plegat serà una bufonada de factura bastant limitada. Malgrat això, entreté prou i, excepte la carrinclonada sentida del final, es deixa veure sense pinça al nas.

EN UN MOT: Befa.

PAÍS:           MÈXIC.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!