dijous, 3 d’octubre del 2024

LLARGMETRATGE: "Reverse the Curse" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt20216624/

DURADA: 108 minuts i mig (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- Els nois de la barberia, el Tango Sam, l'Shticker i en Benny, els personatges a càrrec del Jason Beghe, en Santo Fazio i l'Evan Handler, respectivament.

PITJOR:
- El concert de pets en l'habitació del motel entre el Ted i el Marty, els papers interpretats pel Logan Marshall-Green i el David Duchovny.

NOTES:
1. És l'adaptació del llibre de 2016, "Bucky F*cking Dent" https://en.wikipedia.org/wiki/Bucky_F*cking_Dent, escrit pel mateix David Duchovny, director i guionista de la pel·lícula i actor darrere el paper d'en Marty.
2. L'autor diu que, abans de convertir-la en novel·la, cap el 2005, va escriure la història en format de guió amb la idea de fer el paper del fill.
3. En David Duchovny explica que no va mantenir el títol original del llibre en previsió a un possible boicot dels motors de recerca d'Internet pel mot F*cking.
4. El rodatge es va portar a terme durant la tardor de 2022 en indrets de New Jersey com Dunellen.

COMENTARI: En un moment efímer, m'ha fet recordar aquell film alemany de 2003, "Good Bye, Lenin!" https://ca.wikipedia.org/wiki/Good_Bye,_Lenin!, dirigit pel Wolfgang Becker. No, no té res a veure. Aquí, l'assumpte va més de derrotats, remordiments i raons de darrera hora. A mi, m'ha atrapat l'Stephanie Beatriz, que fa de la Mariana. Què voleu que us digui? Un somriure i he quedat encisat com un idiota. Per cert, parlant de somriures, sentencia, el vell, "Nothing beats making a good woman laugh". Quina frase tant de mitja merda mancat d'autoestima! M'ensumo que hi ha moltes coses millors que fer riure una bona dona. No hi entraré ara. En fi... També, en certa manera, he identificat com a propera l'atenció excessiva a un club esportiu per compensar mancances emocionals personals. Mira, tu, cadascú es manega com pot o com sap! Res... La qüestió és que, malgrat fregar la carrincloneria barata, la funció m'ha deixat una impressió prou entranyable.

EN UN MOT: Tova.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!