divendres, 13 de setembre del 2024

SÈRIE: "The Calling - Temporada 1a" (10 de novembre de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt15765450/episodes/?season=1

DURADA: 349 minuts i mig (Crèdits: 20 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- El personatge del Tony Curran, el John Wentworth.

PITJOR:
- El pegot de la denúncia a afers interns de la Janine Harris contra l'Earl Malzone, els papers interpretats per la  Juliana Canfield i el Michael Mosley, respectivament.

NOTES:
1. Es basa en la novel·la de 2011, "The Missing File", escrita pel Dror Mishani; de fet, el títol de treball era "The Missing".
2. Els capítols s'anomenen "He's Gone", "The Knowing", "The Horror", "The Break", "Shomer", "The Pursuers", "The Hand of Diligent" i "Blameless and Upright".
3. El rodatge es va portar a terme entre juliol i setembre de 2022 a la ciutat de Nova York.

COMENTARI: Pensava que em trobaria quelcom més esotèric, una mena d'instint estrany o capacitats sobrenaturals que ajuden la policia a resoldre casos. Doncs, no va d'això, l'assumpte. Es tracta d'un altre conte comú de detectius de Nova York que s'enfronten a un seguit de reptes bastant aleatoris a base d'intuïció. L'única peculiaritat rau en que el protagonista practica el judaisme, un ortodox. Ves... I la veritat és que no puc negar que el suspens propi del gènere ha provocat que me l'hagi empassat en un tres i no res. Però no trobo deduccions brillants ni raonaments trencadors. Ans al contrari, els agents semblen desorientats tota l'estona. Ni química entre ells, aprecio. Tampoc m'ha convençut l'afany de continuïtat, tracta tres històries i introdueix una quarta. Jo n'hauria tingut prou amb la primera, la del Vincent Conte, el Charlie Besso. Total, passable i gràcies.

EN UN MOT: Bluf.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!