diumenge, 15 de setembre del 2024

LLARGMETRATGE: "The Monkey King" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8637498/

DURADA: 92 minuts (Crèdits: 7 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 62 (sobre 100).

MILLOR:
- El repte que li planteja la Lin en veu de Buda al simi, els papers a càrrec de la Jolie Hoang-Rappaport, el Bradley Darryl Wong i el Jimmy O. Yang, respectivament.

PITJOR:
- L'escena dels presseguers verinosos, que la fruita no sigui letal.

NOTES:
1. Es basa en els set primers capítols de la novel·la clàssica anònima, "Xīyóu Jì" https://ca.wikipedia.org/wiki/Viatge_a_l%27Oest.
2. Els títols de crèdit van guarnits amb dibuixos.
3. L'octubre de 2017, Oriental DreamWorks https://en.wikipedia.org/wiki/Pearl_Studio anuncià el projecte amb l'Steve Bencich i en Ron J. Friedman com a guionistes; aleshores, no va reeixir.

COMENTARI: El vessant artístic el trobo correcte malgrat la sobrecàrrega d'alguns dels elements. Però no m'han acabat d'atrapar ni l'aventura en si ni uns personatges que semblen incapaços de provocar comicitat, emoció o, ni tant sols, un bri de simpatia. El protagonista, per exemple, no deixa d'aparèixer com un bàrbar insolent i eixelebrat a qui la fortuna somriu sense més; tot li arriba massa fàcil. La qual cosa converteix el viatge en una passejada planera d'un predestinat; avorrit. Un relat d'una poderosa mona que vol assimilar-se als immortals... Serà una al·legoria de l'ésser humà?

EN UN MOT: Insípida.

PAÍS:           EUA, XINA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!