dimecres, 18 de setembre del 2024

LLARGMETRATGE: "Ricky Stanicky" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1660648/

DURADA: 112 minuts i mig (Crèdits: 6 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 54 (sobre 100).

MILLOR:
- Les caracteritzacions del John Cena, que interpreta el personatge d'en Rod Rimestead, fent del Mark Mothersbaugh https://en.wikipedia.org/wiki/Devo, de l'Alice Cooper https://ca.wikipedia.org/wiki/Alice_Cooper, d'en Billy Idol https://ca.wikipedia.org/wiki/Billy_Idol, del Peter Frampton https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_Frampton i de la Britney Spears https://ca.wikipedia.org/wiki/Britney_Spears.

PITJOR:
- La mandanga de l'"MFMBC Hero of the Week" no s'aguanta per enlloc, no té cap ni peus.

NOTES:
1. El guió escrit pel David Occhino, en Jason Decker i el Jeffrey Bushell va figurar en The Black List https://en.wikipedia.org/wiki/The_Black_List_(survey) creada pel Franklin Leonard de l'any 2010.
2. El rodatge es va portar a terme a Melbourne, en la província australiana de Victoria, entre febrer i març de 2023; per això, al final dels crèdits, surt el rètol, "The producers would like to acknowledge the traditional owners of the land on which Ricky Stanicky was produced".
3. Acompanyen els títols de crèdit, publicacions en xarxes socials com el clip, "We Can Do Both", amb el William H. Macy, que encarna el paper del Summerhayes, fent "AirDicking".

COMENTARI: Diria que, més enllà del John Cena fent el pallasso, no ofereix gaire al·licients. De fet, les premisses ja fluixegen en un context adult. Si més no, jo les trobo bastant absurdes. Inicialment, però, la farsa aixeca certa expectativa, sobretot, pel carisma del protagonista, un paio de per si grotesc. La pega rau en que, després, l'argument no sembla prou ben fornit per sostenir la resta de la història. I, a l'hora de culminar, ens trobem una resolució esbraveïda, mancada de significació, feble. Malgrat tot, me l'he empassat sense dificultats. Ara, jo em pregunto, calia anar a Austràlia per filmar aquest bunyolet?

EN UN MOT: Frívola.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!