dijous, 1 d’agost del 2024

SÈRIE: "Jebal Geu Namja Mannaji Mayo - Temporada 1a" (Des del 10 de novembre de 2020 fins el 12 de gener de 2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13394428/episodes/?season=1

DURADA: 593 minuts (Crèdits: 11 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 29 (sobre 100).

MILLOR:
- Si de cas, l'intent de sensibilització en relació al límits de la privacitat en temps d'Internet i respecte l'assetjament i la violència de gènere.

PITJOR:
- L'infantilisme dels comportaments, sobretot, de la Seo Ji-seong, el rol de la Song Ha-yoon, que es torna patètica de tant que s'entesta en aparèixer bufona.

NOTES:
1. El títol en anglès és "Please Don't Date Him", "Please Don't Meet That Guy" o "Please Don't Meet That Man".
2. Els capítols s'anomenen "JSS Lilodeu", "Wae Naneun Neoleul Mannaseo", "Chajnamusup-eseoallyeo Deulibnida", "7sie Mannayo", "Geunyang... Johjanh-ayo", "Neoui Ileum-eun", "Baegeuleul Haegyeolhaneun Beob", "Wanbyeoghan Koding", "Neolaneun Naegeu, Neolaneun Nollusyeon" i "IF ('Last')='Dasi, Cheosjul!'".
3. En el sisè episodi, la Moon Ye-seul explica al Han Yu-jin, els papers a càrrec de la Yoon Bo-mi i el Joo Woo-jae, respectivament, que havia practicat taekwondo durant vuit anys; realment, l'actriu s'inicià en l'art marcial quan tenia cinc anys i és cinturó negre de tercer grau.

COMENTARI: Pensava que el vessant tecnològic pesaria una mica més i que l'argument, més enllà de la denúncia pedanteta, plantejaria quelcom mínimament interessant al voltant de la gestió de la informació en línia, del Big Data https://ca.wikipedia.org/wiki/Dades_massives o de la Intel·ligència Artificial https://ca.wikipedia.org/wiki/Intel%C2%B7lig%C3%A8ncia_artificial. Però, no; crits, gelosies, discussions i petonets... Molt pueril, tot plegat, i un bon grapat de situacions bastant impròpies d'individus de trenta anys. A part de la ridiculesa de la trama principal d'espies de pa sucat amb oli, els fils secundaris, com el trauma del Jung Kook-hee, encarnat pel Lee Jun-young, o el problema d'infertilitat que pateix la Tak Ki-hyun, la Gong Min-jeung, van de l'absurditat més estúpida a la improcedència. M'han resultat extremament incòmodes de mirar i he acabat ben tip dels personatges. Clar que això ja m'acostuma a passar amb drames coreans. A veure si aprenc algun dia...

EN UN MOT: Indigna.

PAÍS:           COREA DEL SUD.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!