diumenge, 4 d’agost del 2024

LLARGMETRATGE: "Frygtelig lykkelig" (2008)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1087890/

DURADA: 99 minuts i mig (Crèdits: 3 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- La tensió de l'escena de la mort de la Ingelise Buhl, el rol de la Lene Maria Christensen.

PITJOR:
- L'atac de riure que els agafa als personatges després que el Robert Hansen li fumi un tret al Jørgen Buhl, els papers, aquests, a càrrec del Jakob Cedergren i el Kim Bodnia, respectivament.

NOTES:
1. El títol internacional és "Terribly Happy".
2. Adapta la novel·la homònima del 2004, basada en fets reals, escrita per l'Erling Jepsen, "amic" del director, en Henrik Ruben Genz; ambdós van créixer al mateix carrer de Gram https://ca.wikipedia.org/wiki/Gram_(Dinamarca).

COMENTARI: L'indret on succeeix l'acció figura Skarrild https://en.wikipedia.org/wiki/Skarrild però, constantment, mencionen la ciutat de Tønder https://ca.wikipedia.org/wiki/T%C3%B8nder com a lloc de referència. Doncs, no només paren en regions administratives diferents (almenys, en l'actualitat) sinó que són a cent trenta quilòmetres de distància l'una de l'altra. Em sembla massa. De fet, diu que el rodatge es va portar a terme en la vila de Højer, a quinze quilòmetres de Tønder, quinze minuts en un cop de cotxe. Aquest nom ja quadraria més. Aleshores? En fi, tant se val... La qüestió és que, suposo, ens hem de creure la circumstància agrest de l'escenari, el context temporal un tant pretèrit i un policia incapacitat professionalment i personal. D'acord, un retrat de poble de merda, gent de merda i la seva gansoneria que treu de polleguera. Simple, fàcil, elemental, tau-tau...  

EN UN MOT: Misèries.

PAÍS:           DINAMARCA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!