dissabte, 3 d’agost del 2024

LLARGMETRATGE: "Robots" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt12579470/

DURADA: 93 minuts (Crèdits: 4 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- El personatge del Paul Rust, en Zach, amb la seva versió lasciva de l'androide que comparteix aparença amb la Shailene Diann Woodley.

PITJOR:
- El gag de la confusió impertinent del Charles Cameron, interpretat pel Jack Whitehall, en la trobada social del consell directiu i la insistència d'anomenar "sugar tits" al David Schulman, el paper a càrrec del Richard Lippert.

NOTES:
1. Està basada en el relat de 1973, "The Robot Who Looked Like Me", escrit pel Robert Sheckley.
2. El rodatge es va portar a terme l'agost de 2021 en indrets de l'estat nord-americà de New Mexico com Albuquerque, Belén, Madrid o Cochiti.

COMENTARI: Ni tant sols vull pretendre. Si ha funcionat per a mi ha estat per la paia que està tremenda; sóc així de bàsic, com la pel·lícula mateixa. Perquè no podien caure en més clixés. Sí, ja sé que, suposadament, el gruix de la trama li hem d'atribuir al bo del Sheckley. Però, com no m'he llegit el conte (ni em penso empassar cap sinopsi), hauré d'assumir que la simplificació i la palla ve dels guionistes del film, també, directors, l'Ant Hines i el Casper Christensen. Per exemple, l'orgasme robòtic. Quina carallada! En fi, vull imaginar que el pobre Zach, més enllà de fruir amb la seva nina cibernètica a cor què vols, va poder recrear-se amb l'originial a l'hora d'elaborar els motlles per construir la de joguina.

EN UN MOT: Fàcil.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!