dimecres, 7 d’agost del 2024

LLARGMETRATGE: "Kill" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt28259207/

DURADA: 105 minuts i mig (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 61 (sobre 100).

MILLOR:
- La venjança de les mares dels nanos assassinats, encarnades en la Komal Chhabria i la Nazneen Madan, quan esberlen el cap del Siddhi, el personatge a càrrec del Parth Tiwari, a cops de martell i d'estic.

PITJOR:
- La capacitat de resurrecció i la resistència infinita que mostra el protagonista.

NOTES:
1. El títol no apareix fins el minut 45; el de treball fou "Aaghat".
2. En Nikhil Nagesh Bhat, el director i co-guionista, diu que la història s'inspira en un robatori en un tren que va presenciar en 1995.
3. A partir d'un pressupost estimat de dos-cents milions de rupies, va recaptar-ne'n uns quatre-cents cinquanta milions.
4. El Lakshya, que interpreta l'Amrit Rathod, va entrenar-se durant vuit mesos per fer el paper.

COMENTARI: Trobo alguna llacuna en la premissa. Per exemple, el Baldev Singh Thakur, encarnat en el Harsh Chhaya, que és propietari d'una empresa del sector logístic (suposo), Shanti Transport, influent i poderós, ha de menjar-se un trajecte en tren amb tota la xurma? No tinc ni idea de com és el servei ferroviari a l'Índia, cert. Potser, és molt millor que la xarxa de carreteres... Per altra banda, calen més de quaranta esbirros per atracar un tren a cop de falç i ganivet? Ah, calla! Que hi havia tres o quatre policies amagats al comboi... I no dic que el Raghav Juyal, que fa del Fani, estigui desencertat en el seu rol de malvat. Però, la manera d'acarnissar-se amb la Tulika Singh, el personatge de la Tanya Maniktala, pertany a un altre gènere, penso. En fi, parlo per parlar... Ara em ve a la memòria la darrera notícia de violació en grup a una turista a país asiàtic. Diu que la república va indemnitzar la dona i el seu home, víctima, també, d'una pallissa per part dels mateixos assaltants, amb un milió de rupies (uns onze mil euros). Quina puta merda d'indemnització! Em pregunto quants d'aquests rescabalaments ha de pagar al dia el govern indi...

EN UN MOT: Despietada.

PAÍS:           ÍNDIA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!