divendres, 7 d’octubre del 2022

LLARGMETRATGE: "Young Doctors in Love" (1982)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0084938/

DURADA: 91 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- El truc de l'orina del doctor Oliver Ludwig, encarnat pel Harry Dean Stanton.

PITJOR:
- La confusió provocada per les màquines desendollades del quiròfan durant l'operació a la doctora Stephanie Brody, el paper de la Sean Young.

NOTES:
1. Els títols de crèdit comencen a sortir a 7 minuts del final però el doctor Simon August, interpretat pel Michael McKean, els tira enrere fins 2 minuts després; en acabat, surten dos cignes al passadís de l'hospital; veiem el missatge "There were no laser beam effects used in this film".
2. A partir d'un pressupost d'uns 7 milions de dòlars, en va recaptar més de 30 i mig.
3. Parodia les històries de metges i, en particular, les sèries com "Dr. Kildare", de la National Broadcasting Company, iniciada en 1961, "Marcus Welby, M.D.", de l'American Broadcasting Company, iniciada en 1969, i "General Hospital", també, de l'ABC, iniciada el 1963.

COMENTARI: Vista ara, quaranta anys després de la seva estrena, resulta més aviat fluixa, caduca i carrinclona; grollera, fins i tot, per detalls com l'exhibició de pitrams de forma massa gratuïta (cosa de l'època, suposo). Però jo aprecio la fórmula humorística, el pèl d'irreverència, els quatre fils argumentals divertits que, plegats, conformen una farsa prou correcta i els gags poca-soltes a l'engròs. Gràcia, no me n'ha fet. Mes m'ha entretingut força al llarg d'una estona.

EN UN MOT: Ximpleta.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!