dimarts, 11 d’octubre del 2022

LLARGMETRATGE: "Showdown" (1973)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0070687/

DURADA: 99 minuts (Crèdits: 2 minuts i mig, al principi, mig minut, al final).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- Els flashbacks dels dos amics, en Chuck Jarvis i el Billy Massey, els papers interpretats pel Rock Hudson i el Dean Martin, respectivament.

PITJOR:
- La poquíssima traça dels 4 pistolers perseguidors en l'intercanvi de trets final o l'estranya decisió de marxar de vacances del xèrif mentre el seu amic està pendent d'ésser jutjat.

NOTES:
1. El títol provisional fou "Once Upon a River".
2. El rodatge es va portar a terme entre abril i maig del 1972 en indrets dels estats nord-americans de New Mexico i California, i la frontera entre Colorado i New Mexico.
3. Al final dels títols de crèdit, apareix el missatge "We are grateful for the cooperation of THE UNITED STATES FOREST SERVICE THE CUMBRES AND TOLTEC SCENIC RAILROAD".

COMENTARI: No en sóc gaire, d'entusiasta, dels westerns, m'avorreixen bastant. I aquest no ha estat una excepció. Potser, en salvaria la relació d'amistat entre els dos avis, per entranyable, i el trio que formen amb la Kate Jarvis, encarnada per la Susan Clark. Però, en general, trobo que li manca una mica d'espurna, i no em refereixo a la que provoca l'incendi del bosc. Correcta mal que, gairebé, m'adorm.

EN UN MOT: Ensopida.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!