dissabte, 8 d’octubre del 2022

MUSICAL: "Nit de Sant Joan - Jaume Sisa/Joan Lluís Bozzo/Dagoll Dagom - Carles Alberola" (2010)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1976595/

DURADA: 110 minuts (Crèdits: 3 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- La tornada de la cançó "La Nit de Sant Joan", amb música del Jaume Sisa i lletra d'en Joan Lluís Bozzo, "Si mireu les flames del foc de Sant Joan li veureu les banyes, el barret i els guants".

PITJOR:
- El muntatge de vídeo resta perspectiva, més que suma detall.

NOTES:
1. Es tracta de l'enregistrament de l'octubre del 2010 a càrrec de la Televisió de Catalunya, en el que fou el Teatre Arteria Paral·lel, de l'adaptació del Carles Alberola del musical del grup Dagoll Dagom; la producció va representar-se en aquell mateix teatre de Barcelona des del 14 de setembre del 2010 i fou oferta per la cadena catalana el 23 de juny del 2014.
2. L'obra original va estrenar-se el 4 del març de 1981 en el Teatre Romea de Barcelona i va servir per inaugurar el Centre Dramàtic de la Generalitat de Catalunya.

COMENTARI: Diu que, en la versió espanyola dels 80s, la cançó "Te esperaré el domingo" es va convertir en un èxit; i, a mi, que és la peça que m'ha expulsat de l'espectacle. Aleshores, llegeixo que tot plegat era un exercici d'improvisació i un intent d'endinsar-se més profundament en el teatre musical. Doncs, ho sento, però ni el resultat dramatúrgic sembla que dugui enlloc ni els números de revista carrinclons acaben de quallar gaire. La qüestió és que he vist un fragment https://youtu.be/-YdGc8WI-V4 de la proposta del 81 i trobo que desprèn una flaire bastant diferent, més genuïna, més ferma; potser, per culpa del carisma del Bozzo i la bonica Anna Briansó. Resumint, que m'ha avorrit.

EN UN MOT: Dispersa.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!