dimarts, 1 de setembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Ritoru Foresuto - Fuyu·Haru" (2015)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3474602/

DURADA: 120 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- La fotografia del medi rural.
- El natto i el mochi.
- El niu d'ocells amb boques obertes en arribar la mare.

PITJOR:
- El buit de cinc anys entre que la noia marxa del poble, d'un dia per l'altre, fins la cerimònia kagura del festival de la collita.

NOTES:
1. Abans de començar surt un rètol que explica, "[Little Forest] es divideix en quatre parts, [Estiu], [Tardor], [Hivern] i [Primavera]. Després dels crèdits d'[Hivern], segueix [Primavera]. Si us plau, gaudiu de la continuïtat de les pel·lícules".
2. Basada en el manga "Ritoru Foresuto", desenvolupat pel Daisuke Igarashi des del desembre del 2002 fins el juliol del 2005, inspirat en experiències personals de l'autor.
3. Principalment, va filmar-se a Oushuu, a la prefectura d'Iwate, al Japó, al llarg de les estacions del títol.
4. El 2018 es va estrenar el remake sud-coreà, "Liteul Poleseuteu", dirigit pel Yim Soon-rye.
5. La primera part de la sèrie, "Natsu·Aki", va estrenar-se l'agost del 2014.
6. La xef, escriptora, directora de cinema i presentadora de ràdio, Yuri Nomura, supervisà l'elaboració del menjar i dirigí la tècnica culinària de la protagonista, l'Ichiko, interpretada per l'Ai Hashimoto.

COMENTARI: Les imatges són boniques, tot molt bucòlic i autèntic, però he de confessar que he quedat ben tip de tant de menjar i de bledes. També està bé com a reflexió sobre la relació entre humanitat i natura i sobre l'organització de la societat. Al final, penso, és una qüestió d'elecció/ambició personal. La sensació és que, pel pes que té, la part de ficció podria eliminar-se.

EN UN MOT: Documental.

Perdoneu per la meva ignorància!