dimarts, 1 de setembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Ritoru Foresuto - Natsu·Aki" (2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3474600/

DURADA: 113 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).

MILLOR:
- La fotografia de la natura i la cuina.
- Les anècdotes amb la mare.
- El plat d'ànec i el procés, des de pollet a la cassola.
- L'hivernacle de bolets.

PITJOR:
- La seqüència perseguint la bicicleta que en la corba la perd de pla.
- Alguns diàlegs o expressions forçats.

NOTES:
1. Abans de començar surt un rètol que explica, "[Little Forest] es divideix en quatre parts, [Estiu], [Tardor], [Hivern] i [Primavera]. Després dels crèdits d'[Estiu], segueix [Tardor]. Aleshores, es mostrarà el tràiler d'[Hivern·Primavera]. Si us plau, gaudiu de la continuïtat de les pel·lícules".
2. Basada en el manga "Ritoru Foresuto", desenvolupat pel Daisuke Igarashi des del desembre del 2002 fins el juliol del 2005, inspirat en experiències personals de l'autor.
3. Principalment, va filmar-se a Oushuu, a la prefectura d'Iwate, al Japó, al llarg de les estacions del títol.
4. El 2018 es va estrenar el remake sud-coreà, "Liteul Poleseuteu", dirigit pel Yim Soon-rye.
5. La segona part de la sèrie, "Fuyu·Haru", va estrenar-se el febrer del 2015.

COMENTARI: Atrapa amb l'excusa culinària i resulta agradable de veure per les imatges i el relat rural. També és cert que, sabent que hi ha quatre parts i només he vist les dues primeres, m'espero una mica més d'història en les que resten. Malgrat tot, interessant.

EN UN MOT: Documental.

Perdoneu per la meva ignorància!