dilluns, 21 de setembre del 2020

MUSICAL: "An American in Paris: The Musical" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7877016/

DURADA: 138 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 75 (sobre 100).

MILLOR:
- La posada en escena i els decorats.
- El número "I've Got Beginner's Luck", amb el Jerry Mulligan, encarnat pel Robert Fairchild, saltant pels taulells de les Galeries Lafayette.

PITJOR:
- Els accents dels personatges, en especial, el francès de la Leanne Cope, que fa de la Lise Dassin.
- Els dissenys dels vestits del número que dóna nom al musical.

NOTES:
1. Basat en la pel·lícula homònima del 1951 dirigida pel Vincente Minnelli que, alhora, s'inspira en la composició del George Gershwin.
2. Enregistrat al Nederlander Dominion Theatre de Londres el maig del 2017.
3. La producció va estrenar-se el desembre del 2014 al Théâtre du Châtelet de París. Es traslladà, aleshores, als Estats Units; primer, a Broadway i, després, fent gira. Finalment, va cloure el recorregut al West End de Londres.

COMENTARI: Havent escoltat els clàssics dels germans Gershwin tants cops, resulta difícil reconèixer excepcionalitat en les interpretacions d'aquesta obra; correctes. Pel que fa al ball, sí, bonic. Tant de bo jo tingués la capacitat de manegar i moure una parella de manera tant elegant! Però m'ha saturat (evidentment, no sóc un aficionat a la dansa). Una pega que li veig al flux és la depressió prèvia a l'estrena; després de gairebé dues hores d'història representa un cop de maça a l'atenció de l'espectador. En general, no obstant, tot i que, per alguna estranya raó, tant la Leanne Cope com el Robert Fairchild, els protagonistes, em fan rabieta, una bona adaptació.

EN UN MOT: Complidor.

Perdoneu per la meva ignorància!