divendres, 19 de novembre del 2021

SÈRIE: "Maniac" (21 de setembre del 2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5580146/episodes?season=1

DURADA: 380 minuts (Crèdits: 30 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 66 (sobre 100).

MILLOR:
- L'ambientació, que fa farum de 80s futuristes; amb elements com els robots recollidors d'excrements; l'accident de les germanes Landsberg, l'Annie i l'Ellie, interpretades per l'Emma Stone i la Julia Garner, respectivament.

PITJOR:
- Algunes situacions es fan molt pesades, com la del capítol 4t, "Furs by Sebastian", o la història dels elfs de l'episodi 8è, "The Lake of the Clouds"; tampoc resulten gaire agradables els fragments de dicció pèssima del personatge del Jonah Hill, l'Owen Milgrim.  

NOTES:
1. Inspirada en la sèrie noruega homònima creada per l'Espen PA Lervaag, el Håakon Bast Mossige, el Kjetil Indregard i l'Ole Marius Araldsen, emesa en 2015.
2. Després de començats els crèdits del 10è episodi, el darrer, apareixen un gos i un falcó sobre un robot escombraire avançant per una carretera.
3. Va ser enregistrada entre agost i novembre del 2017 a llocs com la ciutat de Nova York o Valley Stream.
4. Al final dels crèdits, amb el logo de Paramount Television, se sent el Jonah Hill dient "Annie, I'm a hawk!", un bocí extret del 8è capítol.

COMENTARI: L'inici m'ha engrescat força per la flaire arcaica del plantejament, doncs, el tema clàssic de l'experiment psicològic amb drogues em venia de gust. El problema ha estat, però, que la proposta no ha acabat de culminar en res original ni emocionant ni espectacular ni, tant sols, suggeridor o entretingut. Estèticament, m'ha fet el pes, prou. I, no obstant això, trobo que es queda una mica curta de tot, de trama, de comèdia, de drama, d'èpica, de joc romàntic, i, malauradament, arriba a avorrir.

EN UN MOT: Superficial.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!