diumenge, 14 de novembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Atomic Blonde" (2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2406566/

DURADA: 115 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- L'operació per traslladar l'Spyglass, interpretat per l'Eddie Marsan.

PITJOR:
- Uns combats cos a cos poc versemblants, la Theron es veu massa seca.

NOTES:
1. Basada en la novel·la gràfica publicada el 2012, "The Coldest City", de l'Antony Johnston i el Sam Hart; la productora del film, Denver & Delilah Productions, fundada per la protagonista, la Charlize Theron, rebé un estudi sobre la mateixa abans de la seva comercialització.
2. A partir d'un pressupost de 30 milions de dòlars, va recaptar uns 100 milions, aproximadament; es podrien estar desenvolupant una seqüela i una tercera pel·lícula sobre el mateix personatge principal de la Lorraine Broughton.
3. El gruix del rodatge, que va començar el 22 de novembre del 2015, va portar-se a terme a Budapest, Hongria, i a Berlín, Alemanya.

COMENTARI: Puc empassar-me l'ambientació fàcilment doncs mai no he estat en la capital alemanya ni en cap territori soviètic o exsoviètic. També trobo bastant suggeridora l'ambigüitat dels agents, sobretot, la del David Percival, encarnat pel James McAvoy, i la insinuació d'una situació inestable entre els blocs en dates properes a la caiguda del mur de Berlín. Em grinyola, però, l'argument confús; potser, perquè no l'he entès o perquè no m'ha acabat d'interessar gaire. La Lorraine Broughton no provoca cap impressió de diligència, no sedueix, els seus posats queden una mica patètics i l'escena lèsbica em sembla molt gratuïta, innecessària. Tot plegat, no sé, amb prou feines, passable.

EN UN MOT: Freda.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!