dissabte, 13 de novembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Dot and the Kangaroo" (1977)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0274470/

DURADA: 75 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 54 (sobre 100).

MILLOR:
- Les cançons compostes pel Bob Young amb lletres del John Palmer i la Marion Von Alderstein.

PITJOR:
- La sincronització entre l'animació i les imatges reals, enregistrades entre les Jenolan Caves i la Warragamba Dam Catchment Area de les Blue Mountains, al New South Wales australià.

NOTES:
1. Basada en la novel·la infantil homònima escrita per l'Ethel Charlotte Pedley i publicada de manera pòstuma en 1899.
2. Va comptar amb un pressupost de 250 mil dòlars australians; dues terceres parts dels quals van ser aportades per l'Australian Film Commission.
3. Al principi, apareix la dedicatòria que l'autora del llibre original va incloure en la seva obra: "To the CHILDREN OF AUSTRALIA In the hope of enlisting their sympathies for the many Beautiful (amiable) and frolicsome creatures of their <fair> land; Whose extinction, through ruthless destruction, is being surely accomplished".
4. Les 8 seqüeles que van succeir-la son: "Around the World with Dot", del 1981, "Dot and the Bunny", del 1983, "Dot and the Koala", del 1985, "Dot and Keeto", del 1986, "Dot and the Whale", del 1986, "Dot and the Smugglers", del 1987, "Dot Goes to Hollywood", del 1987, i "Dot in Space", del 1994, totes dirigides pel Yoram Jerzy Gross.

COMENTARI: Està bé com a rondalla, la nena i la cangura, a qui presten les seves veus la Barbara Frawley i la Joan Bruce, respectivament, es fan entranyables. No obstant això, el relat queda bastant pobre; trist, també, durant l'episodi dels indígenes i els seus dingos violents. A més, gasta una estètica i, en general, una factura destraleres amb avarícia. Visualment, un nyap.

EN UN MOT: Experimental.

PAÍS:           AUSTRÀLIA, EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!