dissabte, 27 de novembre del 2021

LLARGMETRATGE: "Gemini Man" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1025100/

DURADA: 117 minuts (Crèdits: 10 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- La seqüència de persecució amb les motocicletes pels carrers de la ciutat colombiana de Cartagena de Indias.

PITJOR:
- La feblesa emocional del Jackson Brogan, el personatge construït digitalment prenent de referència els moviments del Victor Hugo i una imatge del Will Smith rejovenit.

NOTES:
1. Originalment, fou concebuda en 1997 pel co-guionista, en Darren Lemke; aleshores, el departament d'efectes especials de la Disney anomenat The Secret Lab va desenvolupar un curtmetratge de prova, "Human Face Project", amb el que pretenia assajar la tècnica de manipular l'aspecte d'un actor per mostrar-lo jove.
2. El rodatge es va portar a terme entre febrer i maig del 2018 a Cartagena (Colòmbia), Budapest (Hongria), Glennville, Savannah, Pembroke i Buttermilk Sound (estat nord-americà de Georgia), Liège (Bèlgica) i Nova York.
3. Fou un fracàs comercial en recaptar, només, 173 milions de dòlars a partir d'un pressupost de 138 milions.

COMENTARI: Els retocs facials digitals per simular els clons fan el fet; diria, fins i tot, que l'aparença aconseguida frega l'excel·lència. Malauradament, alguns dels altres efectes visuals que utilitza el film queden una mica artificials; em refereixo, per exemple, a allò que envolta l'espècimen repetit infant. La història comença bé, amb tensió, ritme, acció. Però, aleshores, la rèplica es presenta com una figa tova i l'invent es desinfla. La Mary Elizabeth Winstead, que encarna la Danny Zakarewski, també desapareix. Al final, l'assumpte dels clons em sona un pèl ridícul i la justificació de la situació, matussera; raó per la que, imagino, no m'ha atrapat.

EN UN MOT: Simplista.

PAÍS:           XINA, EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!