dilluns, 1 de novembre del 2021

LLARGMETRATGE: "One Night Stand" (1984)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0087844/

DURADA: 90 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 48 (sobre 100).

MILLOR:
- Els flashbacks dels protagonistes, la Sharon, l'Eva, el Brendan i el Sam, interpretats per la Cassandra Delaney, la Saskia Post, el Jay Hackett i el Tyler Coppin, respectivament.

PITJOR:
- El fragment de l'actuació de Midnight Oil del 18 de setembre de 1983 a Sydney en el que interpreten "Short Memory".

NOTES:
1. Li va ser atorgat el guardó Caixa de Catalunya a la millor fotografia al Tom Cowan en la 17a edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya de Sitges.
2. El rodatge va efectuar-se entre maig i juliol del 1983, sobretot, a Sydney; la darrera escena s'enregistrà a la Martin Place Railway Station de la ciutat australiana.
3. Va comptar amb un pressupost inicial d'1 milió de dòlars australians que, posteriorment, va incrementar-se en 400 mil dòlars; comercialment, va fracassar amb una recaptació que no va arribar als 200 mil dòlars.
4. Al principi del film, se sent una versió de la cançó del 1962 composta per la Carole King i el Gerry Goffin, "It Might as Well Rain Until September", a càrrec de la Cassandra Delaney.

COMENTARI: Em deixa una sensació de despropòsit. Ni la situació proposada ni els personatges m'han estimulat gaire. No sé fins a quin punt hom escolliria jugar a naips per despullar-se, concretament, a "Strip Poker" o "Strip Jack Naked", a les portes d'un atac nuclear. És a dir, cardar com bojos davant la previsió d'una mort imminent, segurament; però, per què la frivolitat de les cartes? Quina ximpleria! Tampoc entenc perquè el mariner desertor s'amaga a la Sydney Opera House... El punt de protesta pacifista, d'acord; el desenvolupament, feixuc, ensopit, insubstancial. M'adormia.

EN UN MOT: Fotesa.

PAÍS:           AUSTRÀLIA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!