diumenge, 1 de novembre del 2020

MIGMETRATGE: "Sex Madness" (1938)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0147467/

DURADA: 52 minuts (Crèdits: No).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 50 (sobre 100).

MILLOR:
- Resulta divertida la inclinació del metge a acusar d'entrada en Wendel Hope, el marit de la Millicent Hamilton, encarnats pel Mark Daniels i la Vivian McGill, respectivament.

PITJOR:
- La interpretació d'alguns dels actors.

NOTES:
1. També coneguda amb el títol de "Human Wreckage" o "They Must Be Told".
2. Existeixen indicis per pensar que, en realitat, el film és del 1934.
3. Forma part del domini públic per la qual cosa està disponible al https://archive.org.
4. Gràcies a la seva vocació educativa li van estar permesos temes prohibits pel Motion Picture Production Code del 1930, com el lesbianisme o el sexe prematrimonial.

COMENTARI: Me l'he de prendre, obviament, des del seu vessant educatiu i tenint en compte les limitacions de l'època de producció. De fet, il·lustra de manera planera un seguit de conceptes vàlids per afrontar qualsevol assumpte, com la necessitat de gestionar el problema amb responsabilitat, precaució i consciència o la importància de la informació. També, queden clars la transversalitat de la malaltia, tal com s'avança en el pròleg, "Young and old... rich and poor..... They Must Be Told!", i els riscos de la promiscuïtat i les relacions esporàdiques no contrastades. En fi, que si vull informació del tema aniré a la wiki però, com a curiositat, no està malament.

EN UN MOT: Divulgativa.

Perdoneu per la meva ignorància!