dijous, 26 de novembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Indie Guys" (2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5460418/

DURADA: 113 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 34 (sobre 100).

MILLOR:
- Les coreografies de lluita.

PITJOR:
- L'escena del client al restaurant Oinkers que fa rots i riu de manera sibilant.

NOTES:
1. Rodada a Madison, Wausau i Portage, a l'estat de Wisconsin, i a St. Paul, a l'estat de Minnesota, dels EUA.
2. El programa en el que entrevisten als protagonistes, "Director's Cut", s'emet en realitat en el Public Broadcasting Service (PBS) de Wisconsin.
3. Aproximadament, el pressupost fou de 5 mil dòlars.
4. Durant els títols de crèdit es mostra el clip musical de la cançó "Smiles and Sunshine", interpretada per l'Anna Freeman i la Moe Pull, finançat, com es diu en una intervenció posterior dels personatges principals, en Gordon Edwards i l'Ian Allen, encarnats en el Gregory Kuper i el Jarrod Crooks, respectivament, amb 10 mil dòlars de la venda dels llums.
5. Al final de tot, un dels amics del director tomba l'Ian Allen d'un cop de puny.

COMENTARI: El fet que pretenguin fer-ho patètic expressament resulta molt més insofrible. Ja de per si, la perspectiva d'empassar-me amateurs sense talent intentant fer cinema no m'atreia gaire però, a sobre, si el vehicle (simulat o no) per explicar la història és quelcom indecent, aleshores, ja podem plegar. Especialment, m'han molestat els moviments de zoom com per donar a entendre ajustaments d'emissió en directe. L'estil és el que els va funcionar al Ricky Gervais i a l'Stephen Merchant en el seu mockumentary del 2001 "The Office", que després va tenir versió americana. No obstant, deixant a banda la artificialitat dels actors, en aquest cas, no està justificat l'estil de testimoni filmat. Això només es pot consumir per amistat, pena i/o caritat.

EN UN MOT: Impresentable.

Perdoneu per la meva ignorància!