dijous, 19 de novembre del 2020

LLARGMETRATGE: "SuperLópez" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4110388/

DURADA: 107 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- El diàleg entre el Juan López i la Luisa Lanas robot, en boca del Jaime González Lidenbrock, interpretats pel Dani Rovira, l'Alexandra Jiménez i el Julián López, respectivament.
- El moment en el que la Maribel Verdú, que fa el paper de l'Ágata Müller, desendolla el tub d'aire a l'almirall Skorba, a càrrec del Ferrán Rañé, i li llegeix el pensament per descobrir l'orgull de pare pel que li ha fet.

PITJOR:
- L'escena del metro.
- Els efectes de caigudes i cops.

NOTES:
1. Basada en el personatge del ninotaire conegut amb el pseudònim de JAN, el Juan López Fernández.
2. Li va ser atorgat el guardó als millors efectes especials en la 33a edició dels Premios Goya.
3. Fou rodada a Barcelona, l'Ametlla del Vallès, Terrassa, Sabadell, l'Ametlla de Mar, Esponellà, Castellcir, Hospitalet de Llobregat i Cornellà de Llobregat.
4. Al final dels títols de crèdit, es veu el Jefferson Noruega, encarnat en el Jason Tigreros, ficant-se dins un coet per fugir de Chitón.
5. L'última escena de la pel·lícula és una referència al malvat de la historieta "El señor de los chupetes", serialitzada entre 1980 i 1981 en els números 96è fins al 103è de la revista "Mortadelo Especial" de l'editorial Bruguera.

COMENTARI: Vaig consumir algunes de les històries del JAN, de petit, i les recordo amb goig no només pels arguments, que eren força divertits, sinó per l'estil dels dibuixos i de l'humor casolà poca-solta (com allò tant ximple de canviar-li el nom a les coses, C.F. Parchelona, en lloc de F.C. Barcelona, per exemple). Recordo, fins i tot, que m'agradava la Luisa, malgrat ser un dibuix de ficció; no sé per què però m'atreia la seva mala llet i imaginava una dona dolça i tendra darrere aquella façana rondinaire. En aquest aspecte, l'Alexandra Jiménez no m'ha decebut gens ni mica. En fi, deixant de banda l'estima que li professo a l'heroi, la pel·lícula aporta ben poc; a hores d'ara, hi ha productes que han explotat la paròdia del gènere i l'espectacle visual dels supercretins molt millor. Almenys, va funcionar en els cinemes; va tenir una recaptació de més de 12 milions d'euros sobre un pressupost d'aproximadament 7 milions. Eh, que consti que m'ho he passat bé veient-la.

EN UN MOT: Innecessària.

Perdoneu per la meva ignorància!