dijous, 11 de juliol del 2024

LLARGMETRATGE: "Daaaaaalí!" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt23476446/

DURADA: 78 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el protagonista, encarnat pel Gilles Lellouche, protesta perquè l'apel·latiu Muhammad Ali conté el seu cognom.

PITJOR:
- El grapeig dels pits de l'Angélique Pleau, impune perquè qui ho fa és un artista.

NOTES:
1. Durant els primers noms dels crèdits, es mostra el Père Jacques, el paper de l'Éric Naggar, pintant el "Fontaine nécrophilique coulant d'un piano à queue", la pintura del 1932; més endavant apareix un pla de l'Anaïs Demoustier amb el Jean-Marie Winling.
2. El rodatge es va portar a terme en sis setmanes, entre novembre i desembre de 2022, en diferents indrets, com el comú parisenc de Saint-Cloud, el de Rayol-Canadel-sur-Mer o a Llafranc.
3. A partir d'un pressupost de sis milions set-cents mil euros, va recaptar-ne'n uns tres milions i mig.
4. El personatge principal és interpretat per l'Edouard Baer, en Jonathan Cohen, el Gilles Lellouche, en Pio Marmaï i el Didier Flamand.

COMENTARI: Trobo que el plantejament resulta bastant adequat per abordar aquesta mena d'homenatge juganer al mestre Salvador Dalí i Domènech https://ca.wikipedia.org/wiki/Salvador_Dal%C3%AD_i_Dom%C3%A8nech. Els tocs d'absurditat i poca-solta també s'agraeixen, com l'esquetx del tir al colom. Malauradament, es repeteix una mica massa pel meu gust. De manera que la recurrència m'ha acabat avorrint. Tampoc m'ha fet el pes la manera de resoldre l'assumpte de l'entrevista, l'eix de la història; crec que la situació es podria haver aprofitat un xic més. Però, en fi, malgrat això i gràcies al metratge raonable, la considero prou correcta; almenys, m'ha entretingut.

EN UN MOT: Surrealista.

PAÍS:           FRANÇA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!