dimecres, 3 de juliol del 2024

LLARGMETRATGE: "UHF" (1989)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0098546/

DURADA: 97 minuts (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 67 (sobre 100).

MILLOR:
- Les paròdies poca-soltes, com la que enceta la pel·lícula de "Raiders of the Lost Ark" https://ca.wikipedia.org/wiki/A_la_recerca_de_l%27arca_perduda, el film de 1981 dirigit per l'Steven Spielberg.

PITJOR:
- L'histrionisme de l'Stanley Spadowski, el paper interpretat pel Michael Richards, i la manca de carisma que impedeix justificar el seu pes en la història.

NOTES:
1. El títol internacional fou "The Vidiot from UHF".
2. Al final dels crèdits, surt la nota de record, "This Film is Dedicated to the Memory of Trinidad Silva", doncs, l'actor que encarnà el personatge del Raul Hernandez va morir en un accident de cotxe abans de finalitzar el rodatge.
3. A partir d'un pressupost de cinc milions de dòlars, va recaptar-ne'n uns sis.
4. El gruix de la filmació es va portar a terme entre juliol i setembre de 1988 a diferents indrets de Tulsa, en l'estat nord-americà d'Oklahoma.

COMENTARI: La col·lecció de gags encaixa prou amb la premissa i, en conjunt, tot plegat resulta força entretingut. A més, la trama no grinyola gaire. Clar que, en el moment en el que el Channel 62 s'ofereix públicament en forma de participacions, el senyor Fletcher, a càrrec del Kevin McCarthy, podia comprar totes les accions de l'emissora i estalviar-se, així, un segrest i el ridícul posterior. Però, bé, tampoc em posaré exquisit a l'hora d'encarar una bajanada absurda com aquesta. Eh! Amb el vistiplau del mateix Mark Freuder Knopfler per fotre-se'n del seu "Money for Nothing" https://ca.wikipedia.org/wiki/Money_for_Nothing. La qüestió és que l'espectacle s'aguanta bastant a pesar que algunes referències queden una mica massa llunyanes ja. Ara, riure, gens.

EN UN MOT: Amena.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!