dijous, 11 de juliol del 2024

LLARGMETRATGE: "Nattevagten 2 - Dæmoner går i arv" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6318608/

DURADA: 113 minuts (Crèdits: 3 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 54 (sobre 100).

MILLOR:
- Que la Gunver, el personatge de la Sonja Richter, es prengui la molèstia de modelar una careta del Wörmer, encarnat per l'Ulf Pilgaard.

PITJOR:
- La incursió gratuïta del Martin i en Jens, els papers a càrrec del Nikolaj Coster-Waldau i el Kim Bodnia, respectivament, en el Parken https://ca.wikipedia.org/wiki/Parken_Stadion del barri d'Østerbro de la capital danesa.

NOTES:
1. El títol internacional és "Nightwatch: Demons Are Forever".
2. Es tracta de la continuació de "Nattevagten" https://en.wikipedia.org/wiki/Nightwatch_(1994_film), el film del 1994 escrit i dirigit pel mateix Ole Bornedal.
3. La Fanny Leander Bornedal, que interpreta l'Emma, és la filla del director.
4. A partir d'un pressupost aproximat de quatre milions tres-cents mil euros, se li estima una recaptació d'uns dos milions.

COMENTARI: Durant l'assassinat de la Lotte, la Vibeke Hastrup, la marca del vehicle en el que es desplaça la dona canvia entre els plans interior i exterior; dins, és un Volkswagen i, fora, un Citroën. Bé, a part d'això, que no deixa de ser una badada de continuïtat sense transcendència, em costa trobar-li cap sentit a aquesta mort. És a dir, cosetes que em grinyolen, que algú guardi retalls de premsa d'un esdeveniment que l'ha traumatitzat, la facilitat de la noia per ficar-se en la institució psiquiàtrica amb identitat falsa, la incompetència de l'agent de policia, la Paprika Steen, que es deixa degollar, l'empaitada sonora per culpa de les sabates de taló... Me l'he empassat sense problemes, sí. Però tot plegat m'ha semblat un pèl feble.

EN UN MOT: Redundant.

PAÍS:           DINAMARCA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!