dissabte, 22 de juny del 2024

LLARGMETRATGE: "IF" (2024)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11152168/

DURADA: 104 minuts (Crèdits: 7 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 49 (sobre 100).

MILLOR:
- Alguns efectes visuals, com els de l'escena en la que el Cal, el paper interpretat pel Ryan Reynolds, surt d'una pintura.

PITJOR:
- L'emoció artificiosa, com en la seqüència de la visita a l'hospital de la Bea, el paper a càrrec de la Cailey Fleming, després de l'operació de cor del seu pare.

NOTES:
1. Al final dels títols de crèdit, apareixen imatges del Lewis, el personatge a qui posa veu el Louis Gossett Jr., i la dedicatòria "In loving memory of our friend, Louis Gossett Jr.".
2. A partir d'un pressupost de cent deu milions de dòlars, va recaptar-ne'n al voltant de cent setanta-set.
3. El gruix del rodatge es va portar a terme entre agost del 2022 i maig del 2023, entre d'altres llocs, als Steiner Studios https://en.wikipedia.org/wiki/Steiner_Studios del districte novaiorquès de Brooklyn.
4. Alternativament, se l'anomena "Imaginary Friends".

COMENTARI: Per un moment, m'he pensat que estava mirant una mena de succedani de pa sucat amb oli de "Monsters, Inc." https://ca.wikipedia.org/wiki/Monsters,_Inc.; més que res, per la retirada estètica que gasten el Blue, l'Steve Carell en so, amb el Sulley, en John Goodman. Bé, potser, vaig errat i només s'assemblen en la mida. En fi... He de confessar que mai he tingut amics imaginaris, de manera que no en conec la mecànica d'aparició, interacció o afiliació. Però la sensació que em queda després d'empassar-me aquesta castanya carrinclona poca-solta és que el bo del John Burke Krasinski, director, guionista, co-productor i, fins i tot, integrant de l'elenc del film, no aspirava gaire a la coherència. Suposo que pretenia sortir-se'n amb una tona de fantasia reciclada, nostàlgia pastosa a dojo i melodrama bàsic i clàssic. De fet, ara que ho penso, no crec que sigui quelcom habitual, això d'inventar-se amics. O si? Tant se val. Tampoc crec que li hagués funcionat l'assumpte amb àngels de la guarda, per exemple. Res, he perdut el temps.

EN UN MOT: Poti-poti.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!