diumenge, 30 de juny del 2024

MIGMETRATGE: "The Boy, the Mole, the Fox and the Horse" (24 de desembre de 2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt22667880/

DURADA: 34 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 54 (sobre 100).

MILLOR:
- El vessant artístic, el dibuix, l'animació.

PITJOR:
- La nul·la sofisticació argumental, el llançament aleatori de missatges.

NOTES:
1. Es basa en el conte il·lustrat homònim d'en Charlie Mackesy publicat en 2019; l'autor participa, també, en la direcció i el guió de l'animació.
2. Li va ser atorgat el guardó com a Best Animated Short Film en la 95a cerimònia dels premis presentats per l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS).
3. Al llarg dels títols de crèdit, el talp, a qui dóna veu el Tom Hollander, persegueix un pastís que, finalment, atrapa i es cruspeix; acabant, surt l'aclariment, "Disclaimer: No cakes were harmed in the making of this film".

COMENTARI: Ja sé que es tracta d'una faula simple per transmetre els valors de l'amor i l'amistat a la canalla. Aplaudiment. Però és que la sentimentalitat sense fonament em fa venir basques ràpidament. Trobo que li manca context, propòsit, simbolisme... I diu que l'obra original va ser un èxit comercial. Ves! Igual que moltes altres produccions marcades per les limitacions derivades de la pandèmia de la COVID-19 https://ca.wikipedia.org/wiki/Pand%C3%A8mia_de_COVID-19, hauria agraït un punt més de desenvolupament i recursos per solidificar la proposta. I una altra cosa, la gana no s'esvaeix amb afabilitat, tendresa o bondats per l'estil.

EN UN MOT: Buit.

PAÍS:           EUA, GB.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!