diumenge, 9 de juny del 2024

SÈRIE: "Stranger Things - Temporada 1a" (15 de juliol de 2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4574334/episodes/?season=1

DURADA: 395 minuts (Crèdits: 20 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 47 (sobre 100).

MILLOR:
- El vol de la furgoneta Hawkins Power and Light en el setè episodi.

PITJOR:
- Les ximpleries adolescents de la Nancy Wheeler, l'Steve Harrington, el Tommy Hagan i la Carol Perkins, els papers interpretats per la Natalia Dyer, el Joe Keery, en Chester Rushing i la Chelsea Talmadge, respectivament.

NOTES:
1. Els títols dels capítols són "Chapter One: The Vanishing of Will Byers", "Chapter Two: The Weirdo on Maple Street", "Chapter Three: Holly, Jolly", "Chapter Four: The Body", "Chapter Five: The Flea and the Acrobat", "Chapter Six: The Monster", "Chapter Seven: The Bathtub" i "Chapter Eight: The Upside Down".
2. El 27 d'octubre de 2017, el 4 de juliol de 2019 i el 27 de maig de 2022 van estrenar-se les temporades segona, tercera i quarta, de nou, vuit i nou episodis, respectivament; els dos darrers, presentats l'1 de juliol de 2022.
3. Originalment, els creadors, els Duffer brothers https://en.wikipedia.org/wiki/Duffer_brothers, havien batejat el projecte "Montauk" en referència a l'indret de Long Island https://ca.wikipedia.org/wiki/Montauk_(Nova_York), en l'estat nord-americà de Nova York, que concentra diverses teories de la conspiració reals https://ca.wikipedia.org/wiki/Projecte_Montauk; la inspiració per al títol final prové de "Needful Things" https://en.wikipedia.org/wiki/Needful_Things, la novel·la del 1991 escrita per l'Stephen King.
4. L'enregistrament es va portar a terme entre novembre de 2015 i principis del 2016, sobretot, en llocs de l'estat nord-americà de Georgia, com Jackson https://ca.wikipedia.org/wiki/Jackson_(Ge%C3%B2rgia), el Georgia Mental Health Institute https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Mental_Health_Institute o el Westside Park https://en.wikipedia.org/wiki/Westside_Park.

COMENTARI: Simplement, no entenc què pot ser que hagi convertit aquest en un programa de prestigi i d'èxit; deuen ser les temporades que no em miraré ni boig... Perquè reconec que em mancava certa predisposició abans d'encarar-lo tenint en compte que, en el millor dels supòsits, aspirava a presenciar una mena d'homenatge (un altre!) a la ficció de la dècada dels vuitanta. La qual cosa no m'engrescava gens ni mica, la veritat. Però el que no havia previst de cap de les maneres era una presa de pèl, ensopegar amb una trama i uns personatges febles, uns diàlegs matussers, una coposició poc polida o una originalitat intencionadament nul·la. És a dir, tot plegat m'ha semblat un popurri d'escenes amb intencions més o menys ambicioses mes amb un encaix mal treballat, barroer. No m'ha aportat res.

EN UN MOT: Pitafi.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!