dimecres, 26 de juny del 2024

LLARGMETRATGE: "Madelines" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt16550638/

DURADA: 80 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 30 (sobre 100).

MILLOR:
- Les escenes amb múltiples Madelines, interpretades per la Brea Colleen Grant.

PITJOR:
- La poca-solta de l'argument, la manca d'un mínim rigor teòric i la versemblança molt discutible del context.

NOTES:
1. El rodatge es va portar a terme en divuit dies en l'estat nord-americà de Califòrnia abans del confinament provocat per la COVID-19.
2. Inicialment, en Jason Richard Miller, director i co-guionista, era reticent a atorgar el paper de l'Owen al Parry Shen, amb qui ja havia treballat en moltes altres ocasions; la Brea Grant va convèncer-lo de comptar amb l'actor.

COMENTARI: Diu, el director, que aquesta feina va sorgir davant la necessitat personal de crear "qualsevol cosa" per fugir del bloqueig https://ca.wikipedia.org/wiki/Development_hell en el que es trobaven amb un altre projecte, juntament amb l'actriu protagonista, co-guionista, i que van tirar d'una idea que, aleshores, considerava per a un curtmetratge. Doncs, precisament, això és el que va sortir, "qualsevol cosa", quelcom immadur, amateur, lax, maldestre. impropi, una excusa barata. En algun moment, fins i tot, esmunyen intents de gag, tant bàsics que es tornen un xic patètics. Bé, a l'altura d'un plantejament absurdament ingenu o una estètica no gaire compensada. Per cert, els efectes visuals, també, de collita pròpia, a càrrec de l'empresa del senyor Miller. És a dir, tot d'estar per casa. I mira que m'agraden les històries de viatges en el temps! Però aquesta presa de pèl m'ha acabat els quartos.

EN UN MOT: Indigna.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!